Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

РАЗВИТИЕ НА ЧЕРЕПA

ЧЕРЕПЪТ НА ЧОВЕКА
Алтернативен линк


РАЗВИТИЕ НА ЧЕРЕПA

Като погледнете черепа на съвременния човек, на мъжа или на жената, ще видите, че му липсва нещо. 59-184.



Черепът на човека е подложен на постоянни промени, благодарение на неприривната дейност на мозъка. 60-180.



Много от съвременните физиолози твърдят, че най-лесно стават промени в черепа на човека: Той може да претърпи някаква промяна в черепа си даже в продължение на три месеца. Това зависи от интензивността на мисълта. Колко по-интензивна е мисълта на човека, толкова повече изтънява неговият череп. За пример, ако вземете черепа на човек, заминал за онзи свят, у когото мисълта е била много интензивна, ще видите, че черепът на този човек на много места е тънък, и светлината на свещта лесно минава през тия места. Обаче, ако турите една свещ в черепа на човек, който малко е мислил през живота си, ще видите, че светлината не прониква през неговия череп. Следователно, колкото по-разработен е бил мозъкът на човека, толкова и костта на черепа му ще бъде по-тънка. 47-181.



Основното положение, което трябва да запомните е, че всяка мисъл упражнява известно влияние върху мозъка на вашия череп. 43.20-19.



Когато престане да мисли, да чувства, да прави добро, главата на човека започва да задебелява, черепът му става груб, дебел. Като последствие на това задебеляване се явяват ред болести. 21-30.



За да изправи своя череп, за да се освободи от слабостите и недъзите на миналото си, човек трябва да поддържа хармонията на силите На своя организъм. 59-184.




За пример, ако искате да бъдете смели, ще развиете една малка част от задната страна на черепа. 754-255.



Колкото повече се развиват вътрешните чувства и способности на човека, толкова повече се развиват и неговите морални чувства, вследствие на това става повдигане на горната част на черепа. 47-181.



Голяма енергия, голяма интензивност се изисква от човека, за да може да придаде на черепа си красива крива линия. 47-181.



При сегашното развитие на човечеството, всеки човек, на когото костта на черепа е дебела, той не е готов за новата култура. Костта на черепа у човека трябва да бъде тънка и гъвкава. 18-18.



В бъдеще по черепа на човека, още приживе, ще се определя какъв е той. 36-27.



Това показва, че мисълта е динамическа сила, която заставя мозъка да работи, да се развива. 47-181.





НАГОРЕ